Het boek Systemisch Leiderschap

Als leider vorm je een belangrijk radertje in het systeem dat jouw organisatie is. En de manier waarop jij functioneert heeft een grote invloed op het functioneren van het gehele systeem.

Vroeg of laat komen veel leiders tot de ontdekking dat hun verzamelde managementvaardigheden slechts ten dele bepalen hoe effectief en succesvol je een bijdrage aan de organisatiedoelen levert. Diepgewortelde patronen die soms van generatie op generatie zijn doorgegeven, blijken daarin een bepalende factor. Patronen die een kwaliteit herbergen en tegelijk een valkuil kunnen vormen. De overdracht vanuit het familiesysteem naar jouw leiderschapsstijl lijkt onvermijdelijk, totdat je begrijpt waarom die overdracht plaatsvindt.

Met Systemisch Leiderschap beschrijft Bas de Kruyff hoe de leider van nu nog altijd wordt beïnvloed door zijn oorsprong en afstamming. Ook benoemt hij essentiële principes waarmee je als leider het organisatiesysteem goed laat functioneren. Daarmee krijg je de kaders aangereikt om te reflecteren op de dieper liggende patronen in jouw leiderschap, waarvan vaak de kiem is gelegd in je familiesysteem. Zodat je bewust de keuze kunt maken hoe je hiermee in de toekomst wilt omgaan.

Het boek Systemisch Leiderschap kopen

Klik op één van de onderstaande opties om jouw exemplaar te bestellen. Heb je meerdere exemplaren nodig, stuur dan even een bericht via de contact-pagina.

Systemisch Leiderschap (Nederlandse versie)

 Systemic Leadership (Engelse versie)