Training in Systemisch Leiderschap

Ook ervaren leiders hebben nog wel eens behoefte aan verdieping. Want zelfs met een berg aan ervaring en leidinggevende kwaliteiten kan je nog steeds terugvallen in gedrag dat niet functioneel is.

In 2011 ontwikkelde Anker & Kompas de training Systemisch Leiderschap voor leidinggevenden die al de nodige ervaring hebben, maar ook nog wel eens loopt met vragen als:

 • Hoe kan ik zorgeloos en moeiteloos leidinggeven en anderen inspireren?
 • Welke plek is er voor mij en hoe neem ik die in? Binnen mijn team en mijn organisatie?
 • Hoe dien ik de organisatie en mijn mensen het beste én behoud ik zelf mijn energie en motivatie?
 • Hoe kan ik een nog beter leider zijn, met meer balans voor mezelf én betere bedrijfsresultaten?

Deze vragen staan nog altijd centraal in de training Leiderschap met Open Vizier, die is doorontwikkeld vanuit onze oorspronkelijke training Systemisch Leiderschap.

Leiderschap en dynamiek in systemen

Als leider ben je een belangrijk onderdeel van het systeem dat je organisatie is. En als dat onderdeel niet goed functioneert, heeft dat onmiskenbaar effect op de rest van het systeem. In deze training belichten we het thema leiderschap vanuit een systemische invalshoek. Dat is een manier om verder te kijken dan alleen naar jou als individu, meer naar jou als leider in het grote geheel, het systeem waar je deel van uitmaakt.

De focus ligt in deze training op jou als leider, jouw persoonlijke taak in de wereld en het vormgeven van je passie. Hoe kies jij je plek in de organisatie en hoe ga je om met de wetmatigheden die daarbij gelden?

Belangrijke thema’s die we in deze training aansnijden, zijn:

 • Hoe sluit je aan bij de kerntaak van de organisatie?
 • Organisatieculturen en jouw invloed daarop
 • Systeemwetten en de taak van de leider:
  • het recht op een plek, ordening en de balans van geven en nemen
  • taak van de leider: dienen van de groep, omgaan met macht en onmacht
 • Plek: eigen kern ervaren, vanuit die plek kunnen werken

Echt leiderschap vraagt naast een open door policy ook om een open heart policy

Bas de Kruyff – Auteur Systemisch Leiderschap

Interesse in een training systemisch leiderschap?

Meer informatie over de training Leiderschap met Open Vizier lees je op de website van Anker & Kompas. Wanneer je wilt afstemmen over de mogelijkheden van een in-company training, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Ontmoet de trainers

Leiderschap met Open Vizier wordt verzorgd door Bas de Kruyff. Hij is ook de auteur van het boek Systemisch Leiderschap. In-company workshops en trainingen rondom systemisch leiderschap verzorgt hij afhankelijk van de context samen met Paula Meijer. Bas en Paula zijn beiden doorgewinterde begeleiders op het vlak van leiderschap en andere thema’s die op een diepere laag in de organisatie kunnen spelen.

Bas de Kruyff

Linkedin-profiel

Paula Meijer

Linkedin-profiel